ЗНО 2019 завдання і розв'язки (25)

1. За яку найменшу суму грошей Р ( у грн.) можна доставити цією службою за маршрутом N три вантажі, маси яких становлять 31кг, 36кг та 40 кг?

Якщо всі три вантажі об'єднати в одну посилку, її маса буде дорівнювати:
31+36+40=107кг 310 грн
Якщо кожен вантаж відправити окремо-вартість перевезення дорівнює 100+100+100=300 грн
Якщо перший і другий об'єднати, а третій відправляти окремо, то вартість перевезення становитиме  110+100=210 грн
Отже Р=210 грн

2. Скільки відсотків становить Р від загальної суми грошей за доставку цих трьох вантажів, якщо кожен з них відправляти окремо?

300 - 100%
210 - х

х=(210*100)/300=70%

завдання 25