1. Вибери серед поданих число, у якому всього 5072 десятки. Запиши це число й розклади його на розрядні доданки.

850 724, 507 240, 50 723, 5072.

Міркуємо так.

У числі 850 724 всього 85 072 десятки

У числі 507 240 всього 50 724 десятки

У числі 50 723 всього 5 072 десятки

У числі 5072 всього 507 десятків

Відповідь:

50 723=50 000+700+20+3

 

2. Знайди значення виразу.

36 312:89+(607*59-8179)=408+(35 813-8179)=408+27 634= 28 042

 

3. Виконай дії з іменованними числами.

376ц-23кг=37 600кг-23кг=37577кг=375ц 77кг

2км 904м:44=2904м:44=66м

 

4. Добери й запиши три значення змінної а, за яких нерівність буде правильною.

58-а > 24

а=10, 20, 30

 

5. На святі кожна дитина виступила з одним номером: або читала вірші, або співала, або танцювала. Усього співали й танцювали 35 дітей, а решта-читали вірші, причому читали вірші на 7 дітей більше, ніж співали. Скільки дітей співали, скільки-танцювали, скільки-читали вірші, якщо всіх їх було 54?

543

1) 54-35=19 (д.)-читали вірші;

2)19-7=12 (д.)-співали;

3) 35-12=23 (д.)-танцювали.

Відповідь: читали вірші-19; співали-12; танцювали-23.

 

6. Сторону квадрата збільшили на 15см. На скільки сантиметрів збільшився його периметр?

 

15*4=60 (см)

а • 4 (см) — периметр квадрата спочатку.

а + 15 (см)  нова сторона квадрата, тоді 

(а + 15) • 4 = а • 4 + 60 (см) — новий периметр квадрата.

Відповідь: периметр квадрата збільшився на 60 см. 

Відповідь: на 60 см.