1. Знайди значення виразів без письмового обчислень.

7511*0+594=594

(3475-475)*(765-765)=0

 

2. Виконай письмові обчислення.

67*(1111-61 104:76)=20 569

61 104:76=804      1111-804=307       67*307=20569

(8т 6кг-15ц 28кг)*2=(8006кг-1528кг)*2=6478кг*2=12т 9ц 56кг

 

3. Порівняй іменовані числа.

1год 12хв = 72хв

968дм > 9м 7дм

8т 53кг > 75ц 3кг

4. Серед поданих рівнянь вибери й розв'яжи рівняння на знаходження невідомого дільника

1626 : х = 3

невідомий дільник

b : 24 = 45

невідоме ділене

а – 569 = 231

невідоме зменшуване

43 • с = 516

невідомий множник

1626:х=3

х=1626:3

х=542

 

5. Розв'яжи задачу

 Лісова ділянка прямокутної форми має довжину 60м, а ширину-40м. 3/8 площі ділянки займають берези, а решту-дуби. Яку площу лісової ділянки займають дуби?

1) 60*40=2400 (м2)-площа лісової ділянки;

2) 2400:8*3=900 (м2)-займають берези;

3) 2400-900=1500 (м2)-займають дуби.

Відповідь: 1500 м2

 

6. Побудуй два різних прямокутники, периметр кожного з яких дорівнює 18см.

Побудуємо прямокутник довжиною 5 см і 4 см та прямокутник довжиною 6 см і 3 см

Міркуємо так.

18 : 2 = 9 (см) – півпериметр прямокутника (сума довжини і ширини).

Тому маємо такі комбінації довжини та ширини прямокутника:

8 см + 1 см = 9 см

7 см + 2 см = 9 см

6 см + 3 см = 9 см

5 см + 4 см = 9 см