1. Який запис є виразом?

А 4+5=9                Б 4+5               В 4<5

Відповідь: Б

 

2. У якому рядку подано зручний спосіб обчислення виразу 53+86+67+14?

А 53+86+67+14= (53+86)+(67+14)=220

Б 53+86+67+14=(53+67)+(86+14)=220

В 53+86+67+14=(86+67)+(53+14)=220

Відповідь: Б

 

3. На якому рисунку зображено циліндр?

фігури

Відповідь: В

 

4. Пронумеруй порядок виконання дій у виразі 25-(18+3*4):5.

(1) 3*4

(2) 18+@

(3) @:5

(4) 25-@

 

5. З'єднай номер задачі з літерою її розв'язання.

1) горобець за 2 год польоту подолав відстань 78км. З якою швидкістю летів горобець?                                                                   А 78+2=80

2) швидкість голуба 78км/год. Яку відстань він подолає за 2 год, якщо летітиме з такою самою швидкістю?                                    Б 78:2=39

3) спочатку чайка летіла зі швидкістю 78 км/год, а потім полетіла на 2 км/год швидше. 

Якою стала швидкість польоту чайки?                                                                                                                                                В 78*2=156

 

ВІдповідь: 1Б, 2В, 3А

 

6. Знайди значення виразів письмово.

80т-589ц 25кг= 80 000кг-58 925кг= 21 075кг=21т 75кг

3год 37хв+5год 25хв=(3*60хв+37хв)+(5*60хв+25хв)=217хв+325хв=542хв=9год 2хв

5ц 8кг*73=508кг*73=37 084 кг=37т 84кг=370ц 84кг

31м 28см:8см=3 128см:8см=391см=3м 91см

 

7. Розв'яжи задачу з поясненням.

Сім'я має на рахунку в банку 50 000 грн. Частину грошей вона планує витратити на покупку пилососа й ноутбука. Ціна пилососа 7500 грн, що становить 2/5 вартості ноутбука. Скільки грошей залишиться на рахунку сім'ї в банку після придбання цієї техніки?

1) 7500*5:2= 18 750 (грн)-ціна ноутбука;

2) 7500+18 750=26 250 (грн)-ціна пилососа та ноутбука;

3)50 000-26 250=23 750 (грн)-залишиться на рахунку сім'ї в банку

Відповідь: 23 750 грн.