1. У якому числі всього 36 десятків класу тисяч?

А 360 007      Б 36 007      В 203 607

Міркуємо так. Для десятків відкидаємо справа 1 цифру, для сотень — 2 цифри, для тисяч — 3 цифри, для десятків тисяч — 4  і т.д. У числі 360 007 усього 36 десятків тисяч.

Відповідь: А

 

2. Який діаметр має коло радіусом 4см 6мм ?

А 2см 3мм                 Б 9см 2мм             В 46мм

Відповідь: d(діаметр)= 2*R(радіус)= 9см 2мм (Б) 

 

3. Яке розв'язання задачі є правильним?

      На території школи збудували басейн прямокутної форми, периметр якого 42м. Ширина басейну 7м. Яка довжина басейну?

А 42:7       Б 42-7         В 42:2-7

Відповідь: В ( діленням взнаємо половину периметру басейну і віднімаємо ширину). Периметр прямокутника=сумі всіх сторін прямокутника. Протилежні сторони прямокутника рівні.

 

4. З'єднай лініями номера частин речень з літерами відповедей так, щоб висловлення були істинними.

 1) сума чисел 190 і 95 більша за число 15 на...                                     А 27

 2) різницю чисел 900 і 90 зменшили в 30 разів і дістали...                    Б 2700    

 3)добуток чисел 60 і 50 зменшили на 300 й дістали ...                          В 270

 

Відповідь: 1В, 2А, 3Б

 

5. Пронумеруй по порядку дії розв'язування задачі.

Для приготування малинового варення купили 10кг цукру, по 15 грн за кілограм, і 9 кг малини. За всю покупку заплатили 420 грн. Скільки коштує кілограм малини?

420-150=270 (грн) (2)

270:9=30 (грн) (3)

15*10=150 (грн) (1)

 

6.Знайди значення виразу.

60 020-39 468:78*37= 41 298

39 468:78=506

506*37=18 722

60 020-18 722=41 298

 

7. Розв'яжи задачу з поясненням.

Бабка пролетіла 135м за 15с. Метелик 2/3 цього шляху-за 30с. На скільки швидкість бабки більша за швидкість метелика?

1) 135:15=9 (м/с)-швидкість бабки;

2) 135:3*2=90 (м)-пролетів метелик;

3) 90:30=3 (м/с)-швидкість метелика;

4) 9-3=6 (м/с)- на стільки швидкість бабки більша за швидкість метелика.

Відповідь: на 6 м/с.